Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 235.200,00€ με σκοπό την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Βιάννου προχώρησε, κατόπιν υποβολής της ολοκληρωμένης πρότασης χρηματοδότησης που υπέβαλε ο Δήμος Βιάννου. ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Η δημιουργία της Δομής, η οποία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+), αναμένεται να χωροθετηθεί στο δημοτικό κτήριο της πρώην Κοινότητας Αμιρά, αποσκοπώντας στην υποστήριξη μιας σειράς κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας αναμένεται να προσφέρει πληροφορίες και καθοδήγηση για:
-Διαθέσιμα κοινωνικά επιδόματα και παροχές.
-Φορείς και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
-Συμβουλευτική και υποστήριξη μέσω εξειδικευμένου προσωπικού, όπως κοινωνικούς λειτουργούς.
Σημειώνεται ότι όλοι οι χώροι του Κέντρου Κοινότητας θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή με κινητικές δυσκολίες και θα ικανοποιούν όλες τις προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται στις ισχύουσες πολεοδομικές και υγειονομικές διατάξεις.
Το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο θα εποπτεύεται από το Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, θα διασυνδέει – μέσω παραπομπών – τα ωφελούμενα άτομα, με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες (Υπηρεσίες ΟΤΑ, Δημόσιες Υπηρεσίες, εθελοντικές Οργανώσεις, Οργανισμούς Κοινωνικού χαρακτήρα κτλ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Όπως επισημαίνει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης: