Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Υπογραφή Σύμβασης για την Βελτίωση υφιστάμενης αρδευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Εμπάρου και αξιοποίηση αρδευτικού νερού στον Δήμο Βιάννου
Υπογραφή Σύμβασης για την Βελτίωση υφιστάμενης αρδευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Εμπάρου και αξιοποίηση αρδευτικού νερού στον Δήμο Βιάννου PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 17-11-2015

Δελτίο τύπου

Ξεκινά η κατασκευή του έργου «Βελτίωση υφιστάμενης αρδευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Εμπάρου και αξιοποίηση αρδευτικού νερού στον Δήμο Βιάννου προϋπολογισμού 205.000,00€», τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης , και ο επιβλέπων μηχανικός Γιώργος Παπαμαστοράκης .

Το έργο αποσκοπεί στην βελτίωση των υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων της Τ.Κ. Εµπάρου εντάσσεται μέσα στην μελέτη του Ενιαίου αρδευτικού της περιοχης, ενώ ο Φορέας υλοποίησης καθώς και της μετέπειτα λειτουργίας του, είναι ο Δήμος Βιάννου. Στο συγκεκριμένο υποέργο περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της Γεώτρησης στη θέση «Σηµαδοπός» της Τ.Κ. Εµπάρου.

Τα βασικά στοιχεία του έργου, είναι: α) Εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση θέση «Σηµαδοπός» Στη γεώτρηση στη θέση «Μελιό» θα εγκατασταθεί υποβρύχιο φυγοκεντρικό συγκρότημα γεώτρησης, παροχής 30 κυβικών ανά ώρα, το οποίο θα καταθλίβει το αρδευτικό νερό μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή στην Τ.Κ. Εµπάρου. β) Κατασκευή καταθλιπτικού δικτύου μεταφοράς νερού. Για την μεταφορά του νερού από την γεώτρηση στη θέση «Σημαδοπός» έως την υφιστάμενη δεξαμενή, προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 966 µ.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε:

Προχωρούμε στην αξιοποίηση υφιστάμενης γεώτρησης στην Θέση Σημαδοπό της Τ.Κ. Εμπάρου, με την χρήση της οποίας θα ενισχύσουμε το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής με 30 κυβικά νερό ανά ώρα. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει με ουσιαστικές παρεμβάσεις τον πρωτογενή τομέα.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" Αριθμός ΣΑΕ 2014ΣΕ28280018.

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA