Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου άνοιξε ξανά τις θύρες του και σας Περιμένει!
Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου άνοιξε ξανά τις θύρες του και σας Περιμένει! PDF Print

Μετά από μία πολύμηνη περίοδο άρσης της λειτουργίας του λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου άνοιξε ξανά τις θύρες του και σας περιμένει.

Το Μουσείο βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμιρά Βιάννου, ακριβώς κάτω από το Πανδημοτικό Ηρώο Βιάννου. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το Πανδημοτικό Ηρώο Βιάννου, οι τόποι της Αντίστασης και του μαρτυρίουκαι τα Μνημεία σε κάθε χωριό αποτελούν από κοινού την Κιβωτό της Μνήμης των 461 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στις επαρχίες Βιάννου και Ιεράπετρας.

Σκοπός του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη της Αντίστασης και της θυσίαςτου Βιαννίτικου λαού στην περίοδο της Κατοχής 1941-1944. Σκοπός του Μουσείου είναι επίσης ηαναγνώρισητης σημασίας του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας σε επίπεδο εθνικό, ευρωπαϊκό, οικουμενικό και η προώθηση του αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση ωςγέφυρα ειλικρινούς και στέρεας φιλίας και συνεργασίας των λαών.

Τα εκθέματα και το ίδιο το Μουσείο συγκροτούν μια συμβολική αναπαράσταση της πραγματικότητας της ηρωικής αυτής εποχής, τη μνήμη της οποίας η σημερινή γενιά έχει χρέος να διασώσει και να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές. Ο χώρος είναι λιτός και καλαίσθητος και έχει φιλοξενήσει σημαντικά συνέδρια και εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου είναι ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 10π.μ. - 3μ.μ.Τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Σημείωση: τα Σαββατοκύριακα επισκέψεις μπορεί να γίνουν μόνο κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου (τηλέφωνα 6973307926 και 6977788869).

Η επίσκεψη μας στον ιερό αυτό χώρο είναι απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρές μας, σε όλους όσους έπεσαν για την ελευθερία μας. Αλλά και ηχηρό μήνυμα εναντίον του ναζισμού και του φασισμού!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΜΗΝΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Α. ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ

 

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση - Αρχείο pdf ( 78 KB)

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA