Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ανακοινωση για Εντονα Καιρικα Φαινομενα
Ανακοινωση για Εντονα Καιρικα Φαινομενα PDF Print

 

Αγαπητοί συνδημότες,

Όλοι σας έχετε πληροφορηθεί για τον μεσογειακό κυκλώνα που πλήττει ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Από τις μέχρι τώρα προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν προβλέπεται να πλήξει ιδιαίτερα την Κρήτη και ειδικά την περιοχή μας. Επειδή όμως λόγω της ιδιαιτερότητας του συμβάντος οι προβλέψεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να μεταβληθούν οφείλουμε να είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα όποια καιρικά φαινόμενα που πιθανόν να προκύψουν. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφοροποίηση των προβλέψεων ακολουθήστε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα :

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες και σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.
  • Κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης αν είστε μέσα σε κτίριο εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
  • Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο, μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια, εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει και μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.
  • Στερεώστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από ισχυρούς ανέμους και να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς.
  • Μην πλησιάζεται υψηλά δένδρα τα οποία μπορεί λόγω των ανέμων ή της διάβρωσης του εδάφους από την βροχή να πέσουν.

Μετά την έντονη βροχόπτωση αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες, μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης και μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων. Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά τα παρακάτω τηλέφωνα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΜΗΝΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

  • Αστυνομία 100
  • Πυροσβεστικό Σώμα 199
  • ΕΚΑΒ 166
  • Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112

Σχετικά Αρχεία


Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (73 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA