Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου από το πρόγραμμα αστική αναζωογόνηση του Πράσινου Ταμείου
Χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου από το πρόγραμμα αστική αναζωογόνηση του Πράσινου Ταμείου PDF Print
Άνω Βιάννος 28/11/2018

Χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου από το πρόγραμμα αστική αναζωογόνηση του Πράσινου Ταμείου

Στο πρόγραμμα Αστική αναζωογόνηση του Πράσινου Ταμείου εντάσσεται και χρηματοδοτείται με το ποσό των 200.000,00 ευρώ η πρόταση του Δήμου Βιάννου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Σχολείου Άνω Βιάννου θα γίνουν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων.
  • Προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία, οροφή και στο δάπεδο.
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων (Τεχνητός Φωτισμός) και διατάξεων αυτοματισμών.
  • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης / εγκατάσταση αντλίας θερμότητας.

Το ποσοτικό όφελος των προτεινόμενων παρεμβάσεων - τεχνολογιών είναι πολύ σημαντικό, εφόσον παρέχεται μεγάλο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας. Με την εφαρμογή όλων ταυτόχρονα των παρεμβάσεων στο κτίριο δηλ: προσθήκη θερμομόνωσης στην τοιχοποιία, στην οροφή και στο δάπεδο σε συνδυασμό με ψυχρά υλικά στα δώματα, αλλαγή των εξωτερικών κουφωμάτων και υαλοπινάκων, αντικατάσταση των λαμπτήρων και διατάξεων αυτοματισμού.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: «Υποβάλαμε τεκμηριωμένη πρόταση και διεκδικήσαμε μέσα από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου στο Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση την ενεργειακή αναβάθμιση του μεγαλύτερου Δημοτικού Σχολείου της Βιάννου.

Το έργο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου στον Δήμο Βιάννου και θα αποτελέσει ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και την Περιφέρεια Κρήτης γενικότερα. Θα ενσωματώνει νέες πράσινες τεχνολογίες συμβάλλοντας και αυτό στις επιταγές της σύγχρονης εποχής του 20-20-20 μέχρι το 2020 (μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 20% κάτω από τα επίπεδα του 1990, 20% της κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μείωση κατά 20% της κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020 μέσω βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης). Με καθημερινή δουλειά ώριμες μελέτες και προσπάθεια κάθε μέρα προσθέτουμε νέα έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Βουλευτή Ηρακλείου κο Μιχελογιαννάκη Ιωάννη για την στήριξη του αιτήματός μας στη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου και την συμπαράστασή του για την χρηματοδότηση του σημαντικού για τον τόπο μας έργου».

 


 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA