Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ψήφισμα για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων
Ψήφισμα για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων PDF Εκτύπωση

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βιάννου κατά την τακτική συνεδρίαση του στις 13-07-2022 συζήτησε μεταξύ των άλλων θεμάτων και για την ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη φιλολογία στις μέρες μας, περί δήθεν ή όχι πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων.
Εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία του, ως ένας Ιστορικός και Μαρτυρικός Δήμος που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, θέλει να συμβάλει με τις όποιες δυνατότητες του στην διασφάλιση της Ειρήνης και της Προόδου της Ανθρωπότητας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το παρακάτω Ψήφισμα για την επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών όπλων, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021.

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Ο Δήμος Βιάννου γνωρίζοντας διαχρονικά αλλά και από πρώτο χέρι τις θηριωδίες και τις καταστροφές των Πολέμων, συμμετέχει ενεργά στην κοινή προσπάθεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και κάθε μορφή ζωής στον Πλανήτη, που απειλείται από την πιθανότητα χρήσης των πυρηνικών όπλων, από τις 9 συνολικά χώρες που διαθέτουν περίπου 14.000 πυρηνικές κεφαλές.
Ζητάμε να επικυρωθεί και από την Ελλάδα η Συμφωνία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων, η οποία υιοθετήθηκε στις7 Ιουλίου 2017 από την ολομέλεια του Συμβουλίου του ΟΗΕ.
Πιστεύουμε ότι ένας κόσμος χωρίς την πυρηνική απειλή είναι εφικτός καθώς η υπογραφή και επικύρωση της Συνθήκης μέχρι σήμερα από τουλάχιστον 50 κράτη, υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και από τον Ιανουάριο του 2021 είναι πλέον σε ισχύ.
Υποστηρίζουμε ενεργά την διεθνή κίνηση “Mayors for Peace” που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των Δημάρχων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, και προωθεί την συνεργασία μεταξύ Δήμων για την προώθηση της Συνθήκης και την ενημέρωση για τους άμεσους κινδύνους των πυρηνικών όπλων.
Συνυπογράφουμε ως Δήμος την έκκληση της ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear weapons) προς την Ελληνική κυβέρνηση για να υπογράψει και να επικυρώσει την Συνθήκη. Σε αυτή την προσπάθεια, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω, αλλά και η πιο ασθενής φαινομενικά φωνή, έχει μεγάλο ειδικό βάρος στην συνείδηση της ανθρωπότητας.
Ο Δήμος Βιάννου σε συνεργασία με άλλους φορείς θα προτείνει από κοινού δράσεις που συμβάλουν στην εφαρμογή της συνθήκης».

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA