Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πραγματοποιήθηκε Δειγματοληπτικός Έλεγχος στο Πλαίσιο Μελέτης για τον Ιό SARS-CoV-2 στο Δήμο Βιάννου
Πραγματοποιήθηκε Δειγματοληπτικός Έλεγχος στο Πλαίσιο Μελέτης για τον Ιό SARS-CoV-2 στο Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

 

Μέλη της ερευνητικής ομάδας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λιονή, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20/8/2020 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Βιάννου, δειγματοληπτικό έλεγχο σε τυχαία επιλογή δημοτών του Δήμου Βιάννου, όπως ορίστηκε από την ερευνητική ομάδα, για αντισώματα στον ιό SARS-CoV-2 (λοίμωξη Covid-19), παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Τριγωνάκη και κ. Θεοδοσάκη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδήμα Μιχαήλ.

 

H δειγματοληψία έγινε στα πλαίσια μεγάλης σε έκταση οροεπιδημιολογικής μελέτης για τη διασπορά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό της Κρήτης. Πρόκειται για την πρώτη πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται από επιστήμονες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία έλαβε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και των Ιατρικών Συλλόγων, με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών φορέων του νησιού.

 

Πρόκειται για μία οροεπιδημιολογική μελέτη για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Κρήτη. Στο δείγμα ελέγχου συμμετέχουν 1260 άτομα, τα 1060 είναι γενικός πληθυσμός και τα 200 εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.

 

Ο δήμαρχος Βιάννου κ. Σταυρακάκης Μηνάς, δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι στηρίζουμε το σημαντικό αυτό έργο της ερευνητικής ομάδας όπως άλλωστε και κάθε ανάλογη δράση που θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την Δημόσια υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών μας και των υπολοίπων συμπολιτών μας.

Θέλουμε και εμείς να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στον καλύτερο προγραμματισμό των υπηρεσιών υγείας της Κρήτης, καθώς και στην καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τη Δημόσια Υγεία στο Δήμο και γενικότερα στην Κρήτη.

 

ereyna-1.jpg
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA