Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μήνυμα του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη με αφορμή τη συμπλήρωση των 77 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Σεπτεμβρίου 1943
Μήνυμα του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη με αφορμή τη συμπλήρωση των 77 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Σεπτεμβρίου 1943 PDF Εκτύπωση

Ζούμε σε μια δύσκολή και πρωτόγνωρη για όλους περίοδο λόγω της Πανδημίας, που έχει αλλάξει δραματικά τον καθημερινό τρόπο ζωής μας. Ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουμε να βρούμε τις απαντήσεις και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα».
Μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η Βιάννος δεν ξεχνά και τιμάει την ιστορία της.

Πέρασαν 77 χρόνια από τη θυσία των άδικα εκτελεσθέντων Βιαννιτών και το ξεκλήρισμα ολόκληρων χωριών στην περιοχή, το Σεπτέμβριο του 1943. Μια θυσία απέναντι στην οποία στεκόμαστε με ταπεινότητα και σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, διατηρώντας την άσβεστη μέσα μας. Η μνήμη των θυμάτων που κείτονται στα ιερά χώματα της Βιάννου παραμένει αιώνια, όπως και η αποστροφή μας απέναντι στο Φασισμό και στην αδικία. Αυτή η θυσία τροφοδοτεί σήμερα τα δικά μας ιδανικά, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, ης Δικαιοσύνης, της ισότητας και της Ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Θέλουμε να διατηρήσουμε στη μνήμη μας την θυσία των προγόνων μας ως δίδαγμα και ως διαχρονικό μήνυμα, ιδιαίτερα προς τις νέες γενιές, για τους σύγχρονους αγώνες που πρέπει να δώσουμε, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα και να μην ευδοκιμήσουν ποτέ οι αιτίες που τα προξένησαν, αλλά και για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων που μας απασχολούν για μια καλύτερη ζωή.

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου παραμένει ζωντανό, ο αγώνας για την αναγνώριση των οφειλών και αποζημιώσεων των πεσόντων συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.

Φέτος η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη θέση Σελί Αμιρών, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10 το πρωί θα τελεστεί στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον covid-19 που ισχύουν για την Π.Ε. Ηρακλείου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

200918_olokaftoma.jpg

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA